28
апрель
2019
Білім алушыларды тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия есебі.
Білім алушыларды тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия есебі.
Мектепте тамақ өнімдерінің сапасына тағам дайындау техналогиясына, өнімдердің және дайын тағамдардың сақталу мерзіміне ,асхананың талапқа сай жұмыс жүргізілуіне , сонымен қатар мектептегі ыстық тамақты ұйымдастыру және тексеру қорытындысы бойынша зерделеу жүргізілді.
Асхана санитарлық нормаға сай , қазіргі заманғы талапқа сай жабдықталған. Асханада «Тиімді тамақтану» денсаулық бұрышы талапқа сай безендірілген. Санитарлық қағидалардың 111- тармағында күн сайын тамақ ішетін залда мектеп басшысының бекілген мәзірі ілінген, онда тағамдардың атауы, күнделікті астың шығымы көрсетілген. Аталған қағидалардың 116- тармағында «С» витаминімен витаминдеуді журналға енгізе отырып , «С» витаминінің тәуліктікнормасы есебінен мектеп жасындағы балалар үшін 70 мг мөлшерінде беріледі. Асхананың санитарлық жағдайы жалпы тазалығы, ыдыс-аяқтың тазалығы, жарамдылығына назар аударып, азық-түлік сақтайтын орындар,қайнату, қуыру цехтары, ыдыс-аяқ жуатын бөлмелер , азық-түліктің сақталу мен мерзімі талапқа сай болды. Бекітілген ас мәзірі бойынша дайын ас көлемінің , тамақ әзірлеуге азықтардың дұрыс сақталуы мен дайын ас шағымы өз деңгейінде екені анықталды. Тәуліктік сынаманың алу мен сақталуы қамтамасыз етілген. Оқушыларға ІІ ауысымда тамақ берілуі кестеге және уақытқа сай жүргізілген.
Мектепте тамақ өнімдерінің сапасына тағам дайындау техналогиясына, өнімдердің және дайын тағамдардың сақталу мерзіміне ,асхананың талапқа сай жұмыс жүргізілуіне , сонымен қатар мектептегі ыстық тамақты ұйымдастыру және тексеру қорытындысы бойынша зерделеу жүргізілді.
Асхана санитарлық нормаға сай , қазіргі заманғы талапқа сай жабдықталған. Асханада «Тиімді тамақтану» денсаулық бұрышы талапқа сай безендірілген. Санитарлық қағидалардың 111- тармағында күн сайын тамақ ішетін залда мектеп басшысының бекілген мәзірі ілінген, онда тағамдардың атауы, күнделікті астың шығымы көрсетілген. Аталған қағидалардың 116- тармағында «С» витаминімен витаминдеуді журналға енгізе отырып , «С» витаминінің тәуліктікнормасы есебінен мектеп жасындағы балалар үшін 70 мг мөлшерінде беріледі. Асхананың санитарлық жағдайы жалпы тазалығы, ыдыс-аяқтың тазалығы, жарамдылығына назар аударып, азық-түлік сақтайтын орындар,қайнату, қуыру цехтары, ыдыс-аяқ жуатын бөлмелер , азық-түліктің сақталу мен мерзімі талапқа сай болды. Бекітілген ас мәзірі бойынша дайын ас көлемінің , тамақ әзірлеуге азықтардың дұрыс сақталуы мен дайын ас шағымы өз деңгейінде екені анықталды. Тәуліктік сынаманың алу мен сақталуы қамтамасыз етілген. Оқушыларға ІІ ауысымда тамақ берілуі кестеге және уақытқа сай жүргізілген.